Novinky a aktuality

21.12.2019
Všem svým příznivcům přeji kásné a sladké Vánoce a mnoho pečících i nepečících úspěchů v Novém roce. Vaše Katka
 
 
23.9.2018
Srdečně Vás zvu na Valtické vinobraní v sobotu 6.10.2018 od 10 hodin v areálu vinařství Chateau Valtice. Na mém stánku budete moci ochutnat sladkosti s vinařskou tématikou, doplněné o francouzské koláče a makronky. Jako dárek pro své blízké doporučuji zakoupit výbornou domácí švestkovou Nutellu nebo vinný gel. 
Přijdte si užít příjemnou podzimní akci. Budu se na Vás těšit.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9.9.2018
Vzhledem k vysokému počtu zájemkyn o kurz makronek, nové kurzy zatím nevypisuji, ale individuálně řeším se zájemci po emailu. Máte-li zájem o kurz, napište mi nebo zavolejte a já Vám řeknu, zda termín, co byste měli zájem, je možný a následně mohu kurz nabídnout dál. Děkuji za pochopení.  
 
2.7.2018
Nový termín pro kurz makronek - v září 8.9. 2018. Více info s sekci Kurzy pečení
 
 
29.5.2018
POZOR na kurz dne 16.6.2018 je již volné poslední místo! 
Přidejte se k nám co nejdříve :-)
 
 
27.5.2018
Děkuji všem návštěvníkům letošního volynského Foodfestivalu za skvělou atmosféru a milé komentáře.
 Bylo to povzbuzující a příjemné vidět zase po roce známé tváře. Těším se už na příští ročník :-)
         
 
9.5.2018
Srdečně Vás zvu na další ročník volynského Foodfestivalu na koupališti ve Volyni, kde budu mít jako tradičně svůj stánek. Akce se koná v sobotu 29.5.2018 od 10,00. Doporučuji přijít raději dříve, odpoledne už bývají někteří kulináři vyjedení :-)
Těším se na Vás. 
 
 
26.3.2018
Nově zakoupíte makronky ode mne i v prodejně ve Vimperku. Konkrétně na adrese Pivovarská 1.
Více informací naleznete na https://www.pekarstviuhrocha.cz/novinky/
 
 
18.3.2018
 
POZOR na kurz dne 14.4.2018 jsou již jen 2 volná místa! 
Přidejte se k nám co nejdříve :-)
 
 
4.3.2018
Je mi milou povinností Vám oznámit, že kurzy pečení jsou konečně tady!
         
Přijd'te se naučit péct pravé francouzské makronky a strávit příjemné odpoledne v domácím prostředí chalupy s výhledem na Boubín. Kurz bude probíhat dne 14.4.2018 od 13,30 do cca 17,30. Každý účastník získá certifikát o jeho absolvování. S sebou si odnesete vlastnoručně vyrobené makronky. Na kurz si s sebou vezměte domácí obuv, pohodlné oblečení a dobrou náladu. V ceně kurzu je veškerý materiál, zapůjčení pomůcek a občerstvení. Kurz je možno darovat i formou dárkového poukazu. Rezervace je možná emailem na katerina.fialova@icloud.com nebo přes Messenger či telefon.
Kurzovné činí 1390 Kč. Pro rezervaci kurzu je třeba uhradit 50% z kurzovného. Kurz probíhá v maximálním počtu 6 -ti osob.
 
 
 
 
20.6.2017
Moc děkuji všem, kteří mne přišli podpořit na Apetitpiknik! A také všem zákazníkům, co u mne nakoupili. Všichni byl nesmírně milí, pozitivní, nešetřili chválou a díky nim jsme s kamarádkou hýřily energií i přes vellkou únavu. Parádní akce. Vyprodaný stánek. Prostě velká spokojenost! Těším se na další ročník. Vaše Katka
 
 
 
 
31.5.2017
 
Ráda bych Vás pozvala na Apetit piknik, kde budu mít svůj stánek. Přijd'te mne podpořit do Prahy i Vy! 
 
 
30.5.2017
Všem milým zákazníkům ze sobotního Foodfestivalu ve Volyni bych chtěla touto cestou poděkovat za milé ohlasy a chválu. Potěšilo mne vidět po roce známé tváře. Věřím, že se příští rok uvidíme zase. Budu se již ted' na Vás těšit. Děkuji.
 
 
29.4.2017
 
27.4.2017
    Nově v nabídce také bezlepkové muffiny a budou následovat i další bezlepkové sladkosti :-)
 
2.2.2017
    Nově v nabídce také slané máslové quiche s různými náplněmi - smetana, vejce, gouda nebo niva, špenátové listy, rajčata, provensálské koření, karamelizovaná červená cibule atd. 
 
1.1.2017
    Všem přeji št'astný Nový rok 2017! Hodně zdraví, lásky a chuti na sladké dobroty. 
 
20.8.2016

S radostí Vám oznamuji, že mé výrobky můžete zakoupit v novém pekařství U hrocha ve Volyni. Francouzské ovocné koláče, tartaletky, cupcakes či makronky dodávám vždy v úterý a o víkendu. Přeji dobrou chut'.

 
14.6.2016
Nově v nabídce také francouzské makronky. 

         Makronky patří mezi nejznámější francouzské sladké pochoutky, které si svou chutí a strukturou postupně podmanily celý svět. Jsou to dvě lehké nadýchané mandlové pusinky slepené různými druhy krémů, většinou korespondující s barvou makronky. Co se týče textury, ta musí být na povrchu křupavá, uvnitř zase ještě trochu vlhká a rozplývající se na jazyku. Ideální makronka má kulatý tvar a naprosto hladký povrch bez prasklin, hrbolků či vyboulení. Při své bázi je kolem dokola zvrásněná, což je přesně místo (říká se mu „nožka“), ve kterém se při pečení nadzvedávala.

Makronky mají trvanlivost 72 hodin. Uchovávejte v chladu. Před podáváním nechte chvilku odpočinout.